Wednesday, March 2, 2011

Chili con klimatsmart!


Chili Con Veggi

4 PORTIONER
125 g Sojafärs brun eller ljus (torrvara)
200 g krossad tomat
200 g blandade bönor
4 dl vegetarisk buljong
3 msk Kikkoman soja
1/2 röd chili, urkärnad och hackad
1/2 röd paprika, urkärnad och tärnad
1 gul lök, hackad
2 vitlökar, hackade
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 msk chilisås
svartpeppar
olja till stekning
Maizena

MAJS- OCH CITRONYOGHURT:
1 dl matlagningsyoghurt / soyghurt
1-2 vitlöksklyftor, hackade
rivet skal av en 1/2 citron
100 g majskorn
salt

GÖR SÅ HÄR: 
Förväll/koka sojafärsen (Veggi) enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Stek sojafärs, lök, vitlök, chili och paprika med kryddorna tills det fått fin färg. Tillsätt buljong, soja, tomat och chilisås. Koka i 20 minuter. Lägg i bönorna och smaka av med svartpeppar. Koka fem minuter och red ev. av med Maizena.

Bon appétit!
E.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...