Chili Con Veggi |
4 PORTIONER 125 g Sojafärs brun eller ljus (torrvara) 200 g krossad tomat 200 g blandade bönor 4 dl vegetarisk buljong 3 msk Kikkoman soja 1/2 röd chili, urkärnad och hackad 1/2 röd paprika, urkärnad och tärnad 1 gul lök, hackad 2 vitlökar, hackade 1 tsk timjan 1 lagerblad 1 msk chilisås svartpeppar olja till stekning Maizena MAJS- OCH CITRONYOGHURT: 1 dl matlagningsyoghurt / soyghurt 1-2 vitlöksklyftor, hackade rivet skal av en 1/2 citron 100 g majskorn salt |
GÖR SÅ HÄR:
Förväll/koka sojafärsen (Veggi) enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Stek sojafärs, lök, vitlök, chili och paprika med kryddorna tills det fått fin färg. Tillsätt buljong, soja, tomat och chilisås. Koka i 20 minuter. Lägg i bönorna och smaka av med svartpeppar. Koka fem minuter och red ev. av med Maizena.
Förväll/koka sojafärsen (Veggi) enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Stek sojafärs, lök, vitlök, chili och paprika med kryddorna tills det fått fin färg. Tillsätt buljong, soja, tomat och chilisås. Koka i 20 minuter. Lägg i bönorna och smaka av med svartpeppar. Koka fem minuter och red ev. av med Maizena.
Bon appétit!
E.
No comments:
Post a Comment