Monday, February 28, 2011

Don't forget.

Mörkast vinner stadskampen om klimatet

Den 26 mars släcker världen ljuset en timme som en manifestation för miljön och klimatet. Som en extra krydda har Lunds kommun nu utmanat Helsingborg - vem släcker mest?
HELSINGBORG. Det kallas "Earth hour" - "Jordens timme". Klockan 20.30 lördagen den 26 mars är tanken att så många som möjligt ska släcka sina lampor och därmed också skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar. Fenomenet har funnits i flera år och sker vid olika tidpunkter runt om i världen under samma dygn. Men denna gång har insatserna höjts för helsingborgarna. Nu handlar det också om äran. Lunds kommun har nämligen utmanat Helsingborg om att släcka mest.
Den kommun som får flest privatpersoner att anmäla att de ska släcka vinner.
I Helsingborg arrangeras i samband med släckningen konsert och teater. Publiken kommer att kunna bidra till energiförsörjningen för scenljuset genom att trampa på särskilda generators-cyklar. Dessutom kommer stand-up komikern Peter Wahlbäck till stan för att underhålla. Det hela sker vid Dunkers kulturhus som också väljer att släcka när klockan blir halv nio.
I mörkret bjuds sedan på eldshow. Och kanske kan Helsingborg då ståta med att ha fler som släckt till förmån för ett bättre klimat än Lund.
De helsingborgare som vill hjälpa till att slå Lund kan anmäla sin medverkan på Världsnaturfondens hemida www.wwf.se.

(Ur HD 27/2)No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...